maanantai 18. huhtikuuta 2011

Karkkilakkoilua:

Karkkilakossa viime viikolla:

Mirkun itsehillintä petti kaverin syntymäpäivillä. Oli syötävä kakkua ja sitten syötiin kourallinen karkkia. VAIN 1 kourallinen irtokarkkeja.

Se oli Mirkun mielestä oiva saavutus, mutta Yleisöstä kuului hieman vastakkaisia mielipiteitä. Yleisön mielipiteistä huolimatta Mirkku jatkoi sitkeästi juhlahumun läpi, ilman enempiä karamelliannoksia, mutta juhlajuomaan salakavalasti piilotetut sokerit saivat mopon karkaamaan täysin käsistä.

Lauantaina sitten Mirkku vannoi ottavansa itseään niskata kiinni.

Sunnuntaina koko juttu oli unohdettu ja leivottiin sitruunaista rahkapiirakkaa. Mirkku taisteli leivontakaaoksen keskellä ja kaatoi taikinaan mielestään sopivan vähän sokeria. Jätti kermankin ja tuorejuuston pois vaikka ohjeistuksia huudettiin Yleisön taholta ahkerasti. Mirkku kommentoi Yleisön ohjeistuksia näreissään: -" Täällä kaapissa ei oo tuorejuustoo", -"Ei oo kermaakaan!", -"Hei kamoon, siitä tulee liian hapanta, jos ei paa yhtään sokruu, haloo!", sekä -"En varmana lähe kaupaan!"


Epäonnistumisen ajatuksista huolimatta piirakka saatiin uuniin saakka. Piirakan paistuttua Yleisö hurrasi laimeahkosti. Enempiä huuteluita ei tällä kertaa kuulunut, koska yleisöllä oli suu täynnä rahkapiirakkaa. Kuului jopa epämääräisiä kehuntamuminoita. Mirkku jätti piirakan maistelun vain kahteen pienehköön viipaleeseen sunnuntaina.  Toimitus väittää piirakkaa nähdyn vielä maanantain puolella. Alkaako tilanne olla siis jo hallinnassa?

Mainittakoon, ettei Yleisö koskaan ennen ole pitänyt a: sitruunasta b: rahkasta. Mirkku kommentoi sunnuntain haastattelussa - "Luulen, että koko tykkäämättömyys on ollut väärinkäsitystä, sillä Yleisön ilme on johtunut vain kypsyttämättömien ainesten happamesta yleismausta." Asiasta kiisteltyään Yleisön kanssa Mirkku pakeni paikalta läheiseen skandinaaviseen huonekaluliikkeeseen tekemään "edullisiä löytöjä". Mirkun löydökset paljastetaan seuraavassa jaksossa:

Toimitus löysi Mirkun käyttämän ohjeen täältä.
Mirkku pahoinpiteli ohjetta näin:

Sitruuna-rahkapiirakka Mirkun tapaan:

Muropohja:
100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
2 purkkia rahkaa 400g
3 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
0,5dl sokeria+ 1tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
(rusinoita)

Voitele vuoka, valmista muropohja: vaahdota sokeri ja rasva, lisää kananmuna, lisää jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina vuokaan.  Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Täyte: Sekoita rahka ja kananmunat kulhossa,sekoita  perunajauho pieneen rahkatilkkaan ja lisää seokseen. Lisää sokerit ja raasta sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu seokseen. (Pääsiäisversioon sopisi hyvin myös rusinat.)  Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista noin 50 minuuttia uunin keskitasolla.

Jos tiedät vähäsokerisempia leivontaohjeita saat laittaa vinkkiä toimitukseen! Tue Mirkkua matkalla eroon sokeririippuvuudesta!

2 kommenttia:

  1. Ihastuttavan söpöä tekstiä! Yleisölle terveisiä! Kuituja saa leivontaan lisättyä käyttämällä Fibrex-sokerijuurikaskuitua (ei sisällä sokeria!). Sitä kuitupitoisempaa on vain apteekista ostettava kuituvalmiste. Ko. tuote vetää nestettä sisäänsä kuin pesusieni, josta seuraa se, että leivonnaiset ovat kuituisemman olemuksen lisäksi mehukkaamman kosteita pitempään. Monta kärpiäistä yhdellä iskulla siis.

    VastaaPoista
  2. Hii kiitoksia!! Sokerittomuus on haastavaa ja aina mukava kuulla kuinka sitä sokerisyöpöttelyä voi vähentää. Tietoutta aiheesta on hieman huonosti saatavilla.Tai sitten ensin pitäisi opiskella jotakin tiedon hankkimisesta..

    VastaaPoista