torstai 14. huhtikuuta 2011

Puutarhahommia

Vaikka pihassa on lunta vielä noin metri, haaveilen puutarhahommista. Löysin kauppareissulta metsämansikan sukuisia siemeniä ja timjamin siemeniä. Haaveilen tässä istuttamisesta ja pihan kunnostamisesta.

Listalla on pihalaatat kulkutielle etupihalle. Nyt siinä on kivituhkaa, joka sitten sulamisen jälkeen alkaa kuraamaan eteistä ihan kiusallaankin. Pihakivet ovat helpompia pitää puhtaana ja talvellakin lumenluonti onnistuu ilman hankaluuksia.

Sitten olemme suunnitelleet terassin laajentamista, koska nyt terassi on pikkuinen, eikä siinä oikein pysty tekemään mitään järkevää.  Haluaisin laajentaa terassia niin, että vesiheinäinen nurmikkokaitale saisi luovuttaa tilansa terassia varten. Haluaisimme saada tilan grillille ja ehkäpä pienen pöytäryhmän, jossa istua iltaa sitten kesällä.

Viime kesänä vietimme helleyöt parvekkeen viileydessä. Kuuntelimme mustarastaan vihellyksiä ja nautimme aamiaisen parvekkeella. Salaattitarpeet ja yrtit grillihetikiä varten napsittiin suoraan kukkapenkistä.
Tulevana kesänä olen ajatellut ottaa kukkapenkin vieläkin parempaan hyötykäyttöön ja koetan saada sen täyteen yrttejä yksivuotisten kukkien sijaan. Koska onhan yrteissäkin aivan mielettömän ihania kukkia.

Toimenpiteenä pihahommien alkuusaamiseksi soitin paikalliselle pihasuunnittelijalle.(Tähän omat taitoni eivät riitä, koska olen erikoistunut lähinnä kukkien tappamiseen) Pyysin häneltä ideoita pihakiveyksiin ja aioin udella samalla myös yrttimaan laittoa koskevia vinkkejä. Pihaihminen tulee kylään heti, kun lumi on sulanut. Siis huomenna!

Toivon lisää lumensulattavia sateita ja sellaisia aurinkoisia päiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti