tiistai 15. helmikuuta 2011

Tölkistä toffeeta



Nyt se on sitten tämäkin ihme koettu. Kun keittää sopivan aikaa maitotiivistetölkkiä vesikattilassa siitä tulee toffeeta. Tokihan toffeen tai kinuskikastikkeen valmistaminen itse kotimaisesta maidosta on ekologisempaa ja silkkaa ajan säästöä. Mutta silläkin uhalla oli pakko kokeilla.




Maitotiiviste tai kondensoitu maito laitetaan avaamattomassa tölkissä vesihauteeseen kiehumaan noin kolmeksi tunniksi.(etiketti kannattaa poistaa liiman takia) Keitä keskilämmöllä vähintään tuo kolme tuntia.Liian miedolla lämmöllä toffee ei karamellisoidu riittävästi tuossa ajassa. Toffeen pitäisi olla kauniin ruskeaa. Tällä kävi niin ettei lämpöä ollut tarpeeksi ja toffee oli valkoista. ( Huomaa, että tähän ei käy makeuttamaton valmiste, tölkissä lukee erikseen jos tuotetta ei saa keittää!)


Hyvän makuista tuo kyllä on, mutta ehkä hieman liian makeaa jopa sokerihiiren makuun! Kaadoin piirakkavuokaan toffee/ kinuskin koska ajattelin, että se jähmettyisi kylmässä. No eipä sitten jähmettynyt.. :)Koristelin pinnan kaakaokastikkeella ja veitsellä kuvioin tuon pinnan. Hyvää jäätelön tai suklaakakun kuorutteena. Hedelmistä mango tai banaani sopii hyvin tuon toffeen kaveriksi. Jännää ja makeeta!

1 kommentti:

  1. Ystävän vinkistä kokeilin myös karpaloita. Ne sopivat ihan älyttömän hyvin tuon toffeen kanssa! Nyt riittää taas makeen syönti ehkä hetkeksi!

    VastaaPoista