maanantai 7. helmikuuta 2011

Närhellä on sininen paita



Tänään aamulla ikkunasta minua katseli tuommoinen siivekäs. Närhi on varislintu tiesittekös? Onkohan sekin sellainen kimaltelevien esineiden perään haikaileva lintunen. Vai onko se valmiiksi jo niin kaunis ja värikäs, ettei se tarvitse maallista omaisuutta kimaltamaan risupesäänsä sitä arkea piristämään ja puolison iloksi.


Varis on muka itsessään liian tavallinen jotta kelpaisi sellaisenaan? Äänellään se variskin laulaa, sanotaan. Tavallinen harmaa varis.


Mitenkäs se harakka sitten oikeuttaa sen hamstraamisen ja kimallusten keräilyn? Sillähän on jo kauniit värit sulkapeitteessään. Sillä se itsessäänkin loistaa tyylikkäänä mustavalkoisessa asussaan.
Mustaan on lisäksi sivelty pintaan hohtavan kauniita värejä. Ne harakat ovat vähän niinkuin salaa pukeutuneet hienoimpaan juhlapukuunsa, jota ei kuitenkaan huomaa ellei se osu auringonvaloon.
Harmaassa metsässä se saa siis luvan olla kaunis salaa ja silti keräillä ihania asioita. Tai ainakin seuraavaan auringonpaisteeseen.


Korppi se vasta onkin, kun on kokonaan tuommoista kaunista mustaa, on älykäs ja osaa laulaa. Vähän niinkuin tuo Jenni Vartiainen, jota kuuntelen aamun kunniaksi tänään.




Jos meillä kotona toimisi tuollainen eläinmaailman järjestys, olisi tämä talous yhden varislinnun ja yhden oravan asuttama. Korpiksi se toinen väittää itseään, mutta alkaa epäilyttävästi haalistumaan harmaaseen nuo pään seudun sulat. Vaikka eipä ole hukannut kaunista kiiltävää mustaakaan vielä siipisulistaan.. Ja onhan se oppivainen lintu se korppi. (Tarkkailun alla on siis tuo lajimääritys yhäedelleen) :)

 Linnun koivissa on kulkeutunut ihania kimaltavia juttuja kyllä. Tietokoneen viehättäviä osasia on tuotu puolison iloksi. Ja mitä sen oravan varastoihin tulee, on pesässä yllinkyllin pehmusteita ja lämmikettä. Pähkinät on tosin aina hukassa, mutta onneksi niitä löytyy hengenpitimiksi aina vahingossa.

Meillä ajetaan autolla oravaisesti ja varislinnuille sanotaan kadulla päivää. Asiaankuuluvasti on rengastettu koipi ja käpälä toisen tassunkuvalla.

Kerrothan minulle, jos sinulla on varastossa eläintarina. Kimaltavaa aamua lajista riippumatta teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti