tiistai 8. helmikuuta 2011

Keväästä





Tänään on haikea päivä. Taivaskin on sellainen tuolla ulkona. Haluan taas kaivautua sinne eteläkammariin sinisen haahkanuntuvapeiton sisään. Haluaisin jatkaa talviunta siellä lämpimässä. Haluaisin haaveilla keväästä.

Haluaisin pestä hiukseni sadevedellä peltisoikossa. Valo heijastuu kauniisti vedestä. Aurinko leiskuu kauniina läikkinä vaalealla lautakuistilla.

Sateella. Menisin ulos sateeseen, pukisin punaiset saappaat jalkaani. Olisin iloinen kaiken harmauden keskellä. Pisarat ropisisivat suureen sateenvarjoon. Olisin suojassa.

Nautin kylmästä kevättuulesta. Se kertoilee eteenpäin jatkamisesta, muutoksesta. Se tulee voimakkaina pyörteinä ja huutaen. Se liikuttaa talvea tieltään. Sitä ei voi olla tuntematta. Se menee suoraan luihin ja ytimiin. Ajatuksiin. Sitten se pakottaa minua jatkamaan eteenpäin. Puhuri ottaa minut mukaansa. Sen tuulen äänellä laulaa viulu haikeaa, kiihkeää lauluaan. Se äänessä on aavistus sillan alitse kulkevaa kevätpuron iloa. Sen sillan alitse, jolla kesällä ongitaan hopeisen hohtoisia kaloja. Ei ihan vielä. Vielä ei ole sellainen leppoisa unelias kesäpäivä. Haluan, että tuuli tulee ensin ja antaa kaiken muuttua. Sellainen tuuli laulaa koivuissa ja pajunkissoissa sitten, kun on kevät. Siellä ei olisi tätä kipua.

2 kommenttia:

  1. Tuuli muutta säätilan, eikös se jotenkin niin mene. Täälläkin tuiversi tänään illasta niin ettei meinannut pystyssä pysyä. Onneksi lumet pysyivät oksilla.

    VastaaPoista
  2. Täällä ei satanut niin paljoa lunta, että sitä olisi jäänyt oksille.

    Tänään tuntui, että ilma oli täynnä haikeutta ja melankoliaa. Jäin kuuntelemaan metsäpolulla kun puut humisivat ja naksahtelivat siinä tuulessa. Toivoin , että olisin voinut jäädä kuuntelemaan niitä ääniä. Olisin halunnut pullottaa sitä tuoksua ja piilottaa taskuihini sitä valoa.

    Korvien väliin taisi jäädä vain se olotila. Päänsisäinen tuulitunneli. Olin kuuntelemassa sitä huminaa tuossa parvekkeellakin vielä. Tuo villaviltti vaan ei pitänyt kylmää poissa.

    Päätin, että huomenna voisi mennä parvekkeelle retkelle. Otan viltin harteille ja virkkaan vähän siellä. Leivon pullaa kun tulen sisälle ja juon jotain lämmintä. Nyt tekee mieli kietoa kotia tiukemmin ympärille, kun tuntuu oven ulkopuolella vähän synkeältä.

    Pulla tai pannukakku, villaviltti ja villasukat, oma nojatuoli ja virkkuukoukku. Minun kotisanoja..

    VastaaPoista