maanantai 22. elokuuta 2011

Vihreä villatakki





Katsoin elokuvan Red Ridinghood ja innostuin puvustuksen kauniin värisistä villaviitoista. Uusimmassa Modassa( 4/11) oli ohje punaiseen palmikkohuppariin, joka on ehdottomasti seuraavana neulontajonossa.  Se on niiin kaunis! Ja sitten vielä tarvitsee lankaa ja jonkun ahkeran joka neuloisi. Haaveiden huokaus...




Ensin kuitenkin teen valmiiksi vihreän neuletakin, johon inspiraatiota löytyi uusimmasta Suuresta Käsityölehdestä (Elokuu/11). Se on tuollainen folkloremallinen neule, jota reunustaa hirmu ihana kelttipalmikko. Muokkasin ohjetta kuitenkin hieman langan takia ja koska olen lyhytjalkainen, tuo ohjeen mukaan tehty takki olisi ollut pohjepituinen. Joten sileää neuletta tulee oleman , lyhempää mallia, sekä sitten tuo palmikko pääsee reunustamaan koko komeutta. Yksi niistä itsensä haastamishankkeista alkakoon. Alkusilmukat on  luotu. Jipii!

Sarjassa seuraavaksi:
Tuleeko takki valmiiksi? Kuinka armas Yleisö suhtautuu olohuoneessa vallitsevaan lankakaaokseen? Kuinka täti Lankakauppias saa patistettua patalaiskaa neulojaa neulomaan asioita loppuun? Pysy mukana niin tiedät!

2 kommenttia:

  1. Mie aloitin alpakkajemman jalostamisen takkimuotoon: neuloin 20 senttiä ja purkasin koko komeuden, koska kokoa piti säätää. Oh well, päivän pakerruksen jälkeen on taas 20 senttiä takakappaletta olemassa.

    VastaaPoista
  2. Höh, täällä tehtiin ihan samaa tänään! Lanka olikin inasen paksumpaa kuin ohjeessa, joten siitäs sain taas.. Purkaminen kun on niin mukavaa. No vähemmän silmukoita ja uudestaan!

    VastaaPoista