maanantai 22. elokuuta 2011

Kierrätystalkoot




Innostuin tölkinvedintaiteesta joskus alkuvuodesta vieraillessani Turussa. Eräästä ostoskeskuksesta löytyi lahjatavarapuoti, jossa myytiin brasilialaisia tölkinvedintuotteita. Keväällä sitten löysin
hurmaavan blogin täältä. Kyseisessä blogissa ahkera naisihminen omaa valtavan määrän piperrysenergiaa ja mielikuvitusta. Blogissa esitelty tölkinvetimistä tehty kassi oli ihan huippu!

Tästä innostuneena ajattelin tehdä ihan pienen pussukan kokeilun vuoksi. Ongelmana oli ensimmäisenä materiaalin menekki, koska esimerkiksi tuollaiseen mitättömän pieneen pussukkaan meni 154 tölkinvedintä! Materiaalin hankintaa varten tarvitsin ystävien, sukulaisten ja työkavereiden apua kesäjuopottelussa. Apua sainkin runsain mitoin ja tökinvetimiä kolisi keräyslaatikkoon hurjan paljon. Projekti herätti hilpeyttä monien kierrättäjien perheissä, kun innokas vedinten tallettaminen saattoi sivustakatsottuna vaikuttaa hieman kajahtaneelta toiminnalta. Mutta onneksi nauru pidentää ikää ja kierrättäminen on kivaa! Kiitos ja kumarrus siis kaikille talkoisiin osallistuneille!

Kun yllättäen minkään sortin ohjeita ei laiskan haeskelun tulkoksena löytynyt, päädyin taas "tee-pura-metodiin" ja ehkä noin viidennellätoista kerralla sain aikaan sopivaa pintaa. Prototyyppi tuli valmiiksi ja sitten taas paikalliseen lankakauppaan ihmettelemään mitä vikaa on virkkuussa, kun pussinpohjasta ei tullut sellainen nätti ja tasainen.

Seuraava kokelas näyttääkin jo huomattavasti tasaisemmalta ja siitä tulee hyvä pilepussukka.

Terveisin Kesäjuoppo ja Kaverit

2 kommenttia: