torstai 22. joulukuuta 2011

21. Joulukuuta: Mandariinikoristeita

Ostin kaupasta pussillisen mandariineja.



Makuraadin tuomio: 
Väri: Kauniin appelsiininen
Koostumus: Kuivahko, puumainen, siemeniä vähän.
Tuoksu: Vetisen sitruksinen
Maku: Kamala ja mauton, yhtäaikaa
Yleisön kommentti: "Hyi, voiko näistä askarrella jotakin"


Kuivat mandariinit (Pidän enemmän klementiini sanasta, koska olen syntynyt Klementin päivänä - ja koska kaupassa luki, niin ne ovat tylsiä mandariineja.) viipaloin ja laitoin uuniin kuivumaan lisää. Pikkuleipien leivonnan yhteydessä kuivattelin lohkoja uunissa 100 asteessa jonkun aikaa ja sitten jätin ritilälle huoneenlämpöön kuivumaan lisää.

 Tähtianista tuoksuttelin muuten vaan odotellessa kuivumista


Näitä voi sitten käyttää johonkin... Nyt on kuivattuja mandariineja sitten kaamea kipollinen. 
Kippossa ei tosin ole mitään vikaa.

Vinkivinkkinen: Tuoreeltaan huoneenlämmössä kuivatut mandariinit homehtuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti